Særlig sensitiv og styrkerne. Kreta 11.-18. oktober. Familievenlig

Familierejse med tema til Grækenland, se wiseonlife.dk
Wiseonlife's egne rejser er udarbejdet og nøje sammensat af os bag wiseonlife. Vi har udvalgt smukke naturskønne og rolige steder, og du bliver undervist af yderst dygtige, empatiske undervisere. Vores rejser er for alle interesserede.

Har du, din partner eller dit barn særlig sensitive træk? Så tag med og få nye indsigter og redskaber til en hverdag med mere balance og nærvær

Ren forkælelse med inspiration, afslapning og skønne oplevelser i smuk natur på Kreta.

Priser 11.-18. oktober 2018:
Pris per person i delt dobbeltværelse: 5498,-
Pris i eneværelse: 7498,-
Prisen er inkl. hotel, fly, transfer og stor lækker morgenmadsbuffet i 7 dage.
Halvpension (aftensmad) kan tilkøbes for 930 kr. per voksen og 530 kr. for børn. Ellers er der a la carte i samme restaurant.
Undervisningen morgen og sen eftermiddag tilkøbes for kun 1200 kr. for hele ugen pr. deltager, 800 kr. per barn.

Familieferie til Kreta med inspiration til familielivet, se wiseonlife.dk

 

Tag med på denne skønne rejse til Grækenland

Wiseonlife’s egne nye rejser er unikke fordi de har det fordybende og livsberigende indhold af højeste kvalitet til sjælen. En fantastisk mulighed for at få en både indre og ydre livsberigende rejse. Her kombinerer du større indsigt, indre ro og klarhed med ferie, afslapning og oplevelser med ligesindede.

Med på denne indholdsrige ferie er den yderst anerkendte, afholdte og erfarne kursusleder i særlig sensitive træk, Lotte Palsteen, som morgener og sene eftermiddage inspirerer til indre balance og nærvær.

Resten af tiden kan du gøre lige hvad du vil. 

Hvem deltager

Voksne der kan genkende sig selv som særlig sensitiv (se nedenfor) og/eller har børn eller en partner, der er særlig sensitiv. Ældre børn fra 12 år kan deltage i undervisningen.

Du kan komme med familien, alene, med en ven eller veninde eller måske har du dit barn med. Har du et mindre barn med er det muligt efter aftale at købe pasning under formiddags- og eftermiddagssessionerne (ca 6 euro/t.).

Om særlig sensitive træk

På denne uge får du mulighed for at forstå, hvad det vil sige at være sensitiv og hvad du kan gøre for at støtte dig selv eller dit barn eller partner på en måde, så sensitiviteten bliver en styrke frem for en hæmsko. Så du kan slippe den ubærlige følelse af at være forkert eller uduelig. Eller sørge for, at dit barn ikke skal bære den følelse med sig resten af sit liv.

Rigtig mange særligt sensitive voksne har hele livet følt sig mærkelige, anderledes og forkerte. De har registreret, at de på nogle områder ikke var som de fleste, men ikke forstået hvorfor. Måske har deres forældre ikke forstået, hvordan de kunne støtte dem, fordi de simpelthen ikke har vidst noget om dette karaktertræk. De har måske troet, at de skulle hærdes for ikke at være så følsomme. Det kan sidde dybt i dem, at de ofte er blevet kaldt sarte, overfølsomme, generte, for langsomme, hysteriske osv. Men hvor de måske bare har haft brug for mere tid til at vænne sig til nye ting, hjælp til at sætte ord på deres mange tanker og følelser og anerkendelse af, at det ikke var pjat og hysteri, når tøjet kradsede, de andre børn larmede eller angsten for alt det skræmmende kaprede dem.

Måske kan du genkende noget af dette:

 • Du kan længe gå og gruble over over en samtale eller noget, en person sagde til dig.
 • Du har svært ved at sove, hvis du har været ude om aftenen.
 • Du kan have svært ved at slippe kritik.
 • Du kan have svært ved at tilgive dig selv, når du laver fejl eller ikke lever op til den, du gerne vil være.
 • Du har let til tårer eller bliver du nemt irritabel og vred.
 • Du bliver ofte generet af lyde som andre virker upåvirkede af.
 • Dit humør påvirkes meget af vejret.
 • Du undgår helst at se Nyheder eller dokumentarer om emner, der virker for overvældende.
 • Du kan blive meget berørt over et smukt musikstykke, en bog, et teaterstykke en film eller andres medmenneskelighed.
 • Du bliver nemt stresset, når du er under tidspres eller skal gøre flere ting samtidig.
 • Du mærker andres følelser som var det dine egne.
 • Du har  svært ved at befinde dig blandt mennesker, der bruger en hård tone eller virker vrede.

Hvis du kan genkende flere af disse udsagn, er du måske særligt sensitiv.

At være særligt sensitiv betyder, at man har et særligt fintfølende nervesystem, som gør at både negative og positive indtryk går dybere ind. Andre menneskers følelser, lyde og lugte kan virke meget overvældende og bevirke at man bliver overstimuleret.

Omkring 15-20 % af befolkningen har dette karaktertræk.

Særligt sensitive er typisk mere langsomme og velovervejede og har meget brug for at kunne trække sig tilbage og hvile sig oftere og i længere tid end andre mennesker. De kommer tit til at føle sig forkerte i vores vestlige kultur, hvor det at være enormt udadvendt og kunne agere i et højt tempo er kvaliteter, der sættes højt. Derfor er der også mange mennesker med dette karaktertræk, som gennem livet har fået at vide, at de er for følsomme, for nærtagende, for sarte osv. Men hvis følsomheden bruges rigtigt, er der mange fordele ved at være særligt sensitiv.

Forskning viser at meditation har en stor gavnlig effekt på vores hjerne og nervesystem, og som særligt sensitiv er det meget gavnligt at lære at meditere for at skabe indre ro og afbalancere følsomheden. 

“Det har været en lettelse at finde ud af, jeg er særligt sensitiv. Pludselig er en masse faldet på plads indeni. Jeg har altid følt mig så forkert og mærkelig, fordi jeg ikke kan finde ud af small-talk og hurtigt får lyst til at komme hjem, når jeg er til noget med mange mennesker. Nu er jeg blevet bedre til at anerkende den, jeg er og prøve at undgå overstimulering. Det gør, at jeg bliver mindre irritabel på mine børn og i højere grad er det menneske, jeg gerne vil være.”
Lone, 41 år

I løbet af denne uge får du:

 • Indsigt i, hvad det vil sige at have karaktertrækket særligt sensitiv og de forskellige måder, man kan være særligt sensitiv på.
 • Viden om, hvad der sker, når man bliver overstimuleret og hvad der især trigger dig/dit barn/din partner.
 • Indsigt i, hvilke tegn, du skal være opmærksom på ift. overstimulering og redskaber til at undgå overstimulering.
 • Træning i mindfulness efter Jon Kabatt-Zinn´s metoder MBSR.
 • Træning i simpel meditation.
 • Mindfulness - det at være fuldt tilstede i nuet er det bedste middel mod bekymringer og grublerier.

Du får også mulighed for at dele tanker, glæder og udfordringer med andre, som er i samme båd og forstår, hvad du taler om. Men det er selvfølgelig helt valgfrit, hvor meget du har lyst til at være sammen med de andre eller nyde tiden med din egen familie/partner eller dig selv.

Sessionerne foregår udendørs på en afsides, rolig og skyggefuld platform af træ og her er måtter til de kropslige øvelser.

Du får i alt 17 timers undervisning i løbet af ugen. 

Lotte Palsteen underviser på rejsen om særligt sensitive træk med indsigter og redskaber

Om underviser - Psykoterapeut Lotte Palsteen 

Lotte Palsteen er en yderst afholdt retreat- og kursusleder, som har holdt mange foredrag for fyldte sale.

Hun er fra 1973, gift og mor til to børn. Hun er oprindelig uddannet lærer. Som Organisk psykoterapeut tilbyder hun i dag psykoterapi i både Svendborg, Odense og København, holder gruppeforløb, foredrag, kurser og retreats. Hendes arbejdsform er en meget nænsom terapi, der tilpasses det enkelte menneske.

Med Lotte vil du både slappe af og blive dybt inspireret af en varm, empatisk og engageret kursusleder.

Udtalelser fra retreats med Lotte Palsteen:
 

“Det har været en skelsættende og utrolig værdifuld oplevelse for mig. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er så forkert, som jeg altid har troet, og det har været en enorm lettelse. At være så intenst sammen med andre sensitive har givet mig meget, og alle øvelser, snakke, oplæg og stille stunder har været det hele værd.

Lotte skaber en tryg og behagelig atmosfære, og man har tillid til hende på alle måder. At hun selv er sensitiv har gjort en stor forskel”.
Marie, Cand.ling.merc.
 

“Det var vidunderligt at komme væk og have tid til fordybelse og ro i smukke omgivelser og med dejlig mad. Lotte er et varmt, smukt og indsigtsfuldt menneske. Hun er en inspirerende underviser med et øje for hver deltager. Jeg følte mig MEGET tryg”.
Tine, Pædagog og lærerstuderende.

 

“Det har været en fantastisk god oplevelse. Meget lærerigt og spændende. Her kunne jeg virkelig være mig selv -og det var rart at mærke, at jeg ikke er alene om at føle mig anderledes, fordi jeg hurtigt bliver overstimuleret. Lotte, du er helt igennem fantastisk til dit arbejde. Det er så tydeligt at mærke, at du brænder for at hjælpe os til at få det bedre med os selv. Du er dejlig varm, omsorgsfuld og empatisk -og ikke mindst autentisk, hvilket betyder rigtig meget for mig.”

Elena, Clinical Trial Administrator.
 

“Det har været en utrolig stor oplevelse at møde andre mennesker med det samme karaktertræk, som jeg selv, samt en stor befrielse, at man ikke er ene om at have det sådan.. Jeg kan varmt anbefale andre særligt sensitive et retreat sammen med Lotte.”

Jens, Tømrer
 

“Det var en kæmpe befrielse at få sat ord på, hvorfor min datter er så “mærkelig”, og det er fantastisk nu at vide, at det faktisk er en tilstand, som eksisterer, og som jeg kan lære mere om. At jeg kan blive bedre til at forstå, hvorfor hun straks bekymrer sig, når hun hører en ambulance, hvorfor en flyrejse skal dissekeres og planlægges ned til mindste detalje, hvorfor tøjet kradser, og hvorfor hun ikke bare kan “lade det gå ind ad det ene øre og ud af det andet”, når de andre er dumme i skolen. Vi har været omkring OUH i forsøg på at finde årsagen til hendes “anderledeshed” uden at blive klogere og derfor føltes dit foredrag næsten som en åbenbaring.” 

 Mor til 13-årig pige, Svendborg.  

 

“Jeg fortalte min søn om det at være særligt sensitiv og fra at have sovet uroligt, haft problemer i skolen og haft en grundstemning af tristhed og bekymring, er han simpelthen blomstret frem. 

Nu taler han selv om, at han er særligt sensitiv og kan forstå sig selv og sine reaktionsmønstre. 

Tidligere ville han ikke tale om det, hvis det gik skævt i skolen, fordi han nok i bund og grund var bange for at skuffe mig og selv følte sig forkert.” 

 Mor til 14-årig dreng, Kbh 

 

 

Dagligt program

PS: Der er gratis yoga for alle på hotellet fra kl. 7-8:30 og du er velkommen til at deltage når det passer dig.

 • Kl. 8.30-10:00 Oplæg og refleksion

 • Kl. 07-10:30 Stor morgenbuffet, inkluderet i prisen. Spis før og eller efter sessionen som du ønsker.

 • *Fri tid til at slappe af, læse og bare være. Gå en smuk tur ad stranden ind til Sitia eller nyd massage på hotellets spa, svøm i havet eller poolen, nyd solen, tag på cykel- eller vandretur på de nærliggende cykelruter. Eller tag på længere udflugt.

 • Kl. 16.30-18.30 Oplæg og refleksion

 • Kl. 19.30 Middag - spises sammen med gruppen på hotellet eller lige hvor du vil. Der er også gode madsteder inde i Sitia.

Ankomst- og afrejsedag er uden sessioner. Desuden vil der være en dag fri til længere udflugter eller afslapning.
NB: Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

Familieferie med tema til Kreta Graekenland med wiseonlife.dk

Autentiske Sitia - oplev det skønne uberørte Østkreta

Sitia er en autentisk lille perle og dens skønne sandstrand strækker sig godt 2 kilometer og ligger i en bugt, der beskytter for den nordlige vind og store bølger. Du kan gå langs stranden ind til den lille kystby Sitia hvor der er masser af lokalt liv og du kan nyde den hyggelige havnepromenade med skønne taverner med det bedste af det kretensiske køkken. Om tirsdagen er der marked med lokalt grønt og frugt og meget mere.

Sitia er en yderst levende by, men atmosfæren er skønt tilbagelænet og autentisk. Vi bor på Sitia Beach Resort & Spa, der ligger lige ud til Sitias lange rene sandstrand med blå flag. Det er et af Østkretas bedste hoteller. Her er tre pools og spa, gratis fitness, tennisbaner, minifodboldbaner, vandpolo, aerobics, bordtennis, beachvolley og dart. Gratis wifi overalt.

Hotellet serverer lækker græsk mad baseret på lokalt dyrkede produkter. Også vegetar, glutenfri og vegansk efter aftale. Pæn påklædning ved middagstid.

Børn er meget velkomne, her er god plads og separat børnepool. Legeplads og børneklub for børn mellem 4-12 år. Svømmeskole kan tilkøbes. Børnepasning kan tilkøbes efter aftale.

Det er Green Key-mærket, hvilket betyder at, hotellet aktivt arbejder for at minimere sin påvirkning af miljøet og bidrage til at gøre en forskel på et miljømæssigt og socialt plan.

Familierejse til Graekenland, Kreta, med wiseonlife.dk

Familierejse til Kreta, Sitia Beach med wiseonlife.dk

Familieferie til Kreta med tema, se wiseonlife.dk
 

Fridag og udflugter

I programmet er lørdag en fridag fra kursusdelen. Her kan du tage rundt og udforske Østkreta - sammen med de andre, eller som du selv ønsker.         
PS: Du kan hvilken som helst dag vælge at tage en længere dagstur og springe en session over.

Cykel og vandreture
Har du lyst til at vandre eller køre mountainbike i skøn natur, er der flere afmærkede cykel- og vandreruter fra hotellet der både er kystnære og går op i bjergene. Nogle er udfordrende og andre er enklere.

Vai stranden - europas eneste palmestrand
Helt ude i det nordøstligste hjørne kan du besøge palmestranden Vai, der som den eneste i Europa er omkranset af en naturlig palmeskov. Med sit krystalklare vand ligger den i en stille bugt beskyttet mod vinden, og stranden passes med kærlighed af nonner fra det lokale kloster. Den ligger ca. 20 km fra Sitia, og der går busser dertil fra hotellet.

Toplou Klostret fra 1500 tallet ligger nær Vai stranden og er kendt for sine vine og oliven produceret af munkene og lækker økologisk honning som de indsamler i området. Skuldre og knæ skal tildækkes ved besøg.

Richtis George kløften. Skøn vandretur i en frodig og eventyrlig kløft med vandfald. Husk gode vandresko og badetøj. Godt 3 timer.

Nærmeste store by. Ønsker du at besøge en større og meget charmerende by, er den nærmeste Agios Nikolaos der ligger godt 60 minutters kørsel i bil fra Sitia. Hvis du kører langs kysten, tager det dobbelt så lang tid, men så kan du nyde smukke, grønne landskaber, små bjerglandsbyer og fantastiske havudsigter.

Øde øer med hvide sandstrande

Koufonissi Island, også kaldet “Lefki”,den hvide Ø. Har du lyst til en times bådtur til en magisk og ubeboet øde ø, kan du besøge Koufonissi, der ligger ud for syd-østkysten. Med hvide sandstrande, klipper i mange farvenuancer, en midte af afrikansk ørken og ruinerne af et romersk amfiteater er øen en lille gemt perle i det Libyske Hav. Her er blændende smukt og og kun få besøgende. Medbring alt du skal bruge. Sejl fra byen Makri Gialos, Syd-østkreta. Spørg hotellet og lad evt. dem arrangere for dig eller jer.

Chrissi Island er en smuk øde ø, der ligger ud for Kretas sydligste by, Ierapetra. Den er let at komme til med turbåde, så der er derfor flere dagsbesøgende på øen. Apollo laver ture dertil fra Sitia om mandagen.

Spørg på hotellet for nærmere oplysninger om de forskellige steder, og hvordan du kommer dertil med bus, taxi, leje af bil m.m.
Endelig kan du også vælge at tage med på Apollos udflugter, se deres app.

Singleferie til Kreta, se wiseonlife.dk

Den ubeboede og vidunderlige Chrissi Island der ligger en times bådtur fra Kretas sydkyst

Efterårsvejret i Sitia

Vejret midt i oktober er som regel stadig høj blå himmel og kan veksle mellem 20-30 grader. Kreta er den varmeste græske ø på den årstid, men husk for en sikkerheds skyld en varmere trøje. Vejret er ideelt til aktivitet. Hvis der skulle komme en kølig nat, er der selvfølgelig varme på værelserne.

 

DET PRAKTISKE

Rejsetider fra Kastrup og Billund

Kastrup
Udrejse: torsdag den 11. oktober kl. 17:30 fra Kastrup.
Hjemrejse: torsdag den 18. oktober kl. 23:05 til Kastrup.

Billund
Udrejse: torsdag den 11. oktober kl. 07:10 fra Billund.
Hjemrejse: torsdag den 18. oktober kl. 12:50 til Billund.

Rejsetid: Knap 3,45 t. flyrejse til lille Sitia lufthavn (Få kilometers transfer)

Priser
Pris per person i delt dobbeltværelse: 5498,-
Pris i eneværelse: 7498,-
Pris ved 3. person i opredning på dobbeltværelse: 3698,-
Pris ved børn u/12 år i opredning på dobbeltværelse: 2498,-
Prisen er inkl. hotel, fly, transfer og stor lækker morgenmadsbuffet i 7 dage.

Halvpension (aftensmad) kan tilkøbes for 930 kr. per voksen og 530 kr. for børn. Ellers er der a la carte i samme restaurant.
Undervisningen morgen og sen eftermiddag tilkøbes for kun 1200 kr. for hele ugen pr. deltager.
Alle udflugter er efter eget ønske og egenbetalte.

Mad & særlige behov
Hotellet er opmærksom på og imødekommende for særbehov såsom gluten- og mælkefri mad osv. Her er også vegetarisk mad, og vi orienterer dem om antallet af vegetarer på forhånd ;-).

Det blå kort dækker også i EU ved sygdom.

Tilmelding

Tilmeld dig i god tid, da vores andre wiseonlife rejser hurtigt bliver booket. Der betales et mindre depositum ved tidlig tilmelding (ca 2000 kr.) og resten af betalingen falder 60 dage inden afrejse.

Du tilmelder dig denne rejse ved at skrive nedenstående oplysninger til os på signe@wiseonlife.dk - klik på mailadressen, så vil nedenstående oplysninger automatisk fremgå i din mail ;-):

Familierejse til Sitia 11. oktober 2018
Til/fra Billund eller Kastrup?
Navn
Adresse og by
Tlf. nr.
Emailadresse
Fødselsdato

Ønskes mad ombord på flyet (170 kr. for voksne, 1/2 pris for børn)?
Ønskes halvpension (7 middage) 930 kr. per voksen og 500 kr. for børn?
Vegetar?
Ønskes kursus, 1200 kr. ? (børn 800 kr.)
Ønskes enkeltværelse + 2000 kr.?
Ønskes rejseforsikring á kr. 320,- pr. person?
Ønskes afbestillingsforsikring á kr. 198,-/voksne og kr. 150,-/børn fra 2 år til og med 11 år?

OBS. Rejsen gennemføres ved mindst 20 deltagere i alt. På kursusdelen er I max 28 deltagere.

Denne rejse er udarbejdet af wiseonlife.dk i samarbejde med Apollo Rejser, der er dækket af Rejsegarantifonden, og som forestår det praktiske omkring rejsen.

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål til opholdet, skriv til signe@wiseonlife.dk
Har du spørgsmål til undervisningen, ring til Lotte Palsteen på 5176 3133 eller skriv til hende på info@lottepalsteen.dk
Spørgsmål til Apollo Rejser sker til 7021 4455 eller grupperejser@apollorejser.dk