Dagbog fra Mallorca Retreat med Pernille Elvirose

Retreat med yoga, vandring og Qigong på Mallorca, se wiseonlife.dk
Nomadic A Journey - Skræddersyede Rejser / Retreats Nomadic A Journey rejser har sans for det unikke, de helt perfekte rammer, der lever op til sit motto; Going away can be the first step towards coming home. Ved Pernille Elvirose og samarbejdspartnere.

Dagbog fra Pernille Elviroses Mallorca Retreat


Jeg er taget på et retreat med sundeste powerfood, udrensende sunde juicer, vandring i bjergene, yoga og Qi Gong træning. Jeg har en rigtig god fornemmelse af retreatet på forhånd, der lyder som en drøm. Hvordan mon det bliver i virkeligheden?

 
 

Dag 1

 

Efter en flot og god halv times taxitur gennem det vestmallorkinske landskab af bjerge og mandel- og olivenlunde, nærmer vi os kysten og den lille by kunstnerby Deia. Vi ringer som aftalt til Pernille Elvirose som vil komme og hente os, da vejene er så snoede og smalle.


Smuk som en gudinde kommer hun os i møde, smilende og strålende fra sit milde og ægte glædesfyldte sind. Sjældent vil du møde en så afdæmpet og generøs kvinde, der favner og hviler i sig selv.  Alle løftes helt umiddelbart en ekstra oktav i hendes samvær.


Ad de små veje finder vi ned til huset og dér åbner sig en verden, der er endnu mere fortryllende end jeg kunne forestille mig. Et gammel traditionelt mallorkinsk stenhus er nænsomt forvandlet til en åndelig oase. Så meget kærlighed er der lagt i det hus at det bare oser af stemning, fordybelse og glæde.

 

Hvert rum er der kælet for ned til mindste detalje af gammelt rustikt og kunstneriske udtryk blandet med bløde moderne linjer. Fra mit rum træder jeg ud på egen en lille terrasse med bord og stol under et bambusloft omkranset af blåregnens grønne blade. Udsigten er storslået op imod bjerge og himmel og lige foran er den skønne pool. Det er jo det jeg altid har drømt om.

 

Luksusretreat i Deia på Mallorca, udsendtes dagbog, se wiseonlife.dk

Wiseonlife's udsendte, Signe Saxe Jessen, skriver dagbog fra det udsøgte sundhedsretreat for krop og sjæl. 

Fra alle rum åbnes der ud til balkon eller terrasser, og det udendørs blødt modellerede lyse køkken bliver en fryd at få gang i. Jeg er mildt sagt helt i drømmeland - ligesom de andre der lige er ankommet.

Følelsen af at være kommet til et retreat hvor alle detaljer er lagt an på kvalitet, skønhed, mildhed og inspirerende nærvær er allerede krøbet langt ind i min sjæl. Denne luksuriøst kærlighedsfyldte forkælelse er en form for luksus jeg tror de fleste sjældent oplever. Tak, Pernille, tak for at ville dele alt dette med os andre. Jeg forstår virkelig godt at du brænder for det her.


Denne første dag er landingsdagen, intet program. Flere kommer i løbet af dagen og aftenen og vi bliver tilsammen en gruppe på 3 mænd og 9 kvinder. Heraf er her to par. Vi går sammen ud og spiser frokost i solen oppe i byen, og nogle af os fortsætter med kaffen på en storslået hotelrestaurant ud mod havet, mens andre går ned i den lille by’s holistiske center hvor Pernille har booket de, der ønskede det, ind til forskellige behandlinger.
 

Så i dag er total afslapning og nydelse.

 

 

Dag 2

Vi mødes kl. 6:30 nede i stuen til dæmpet lys, og i stilhed. Efter et glas varm citrondrik og en guidet meditation træder vi ud af huset til en rosa morgenhimmel over bjergene og flagermus der fanger deres sidste insekter inden dagen.

Nu vandrer vi sammen afsted - hele vandringen er i stilhed. Ned gennem Deías smalle snoede sten og grusstier omgivet af vild bevoksning og spredte huse. Katte og duften af morgen, og snart også lyden af enkelte gedeklokker.
 

Uden mobiler eller kameraer, der ville fjerne opmærksomheden fra nu’et og føre os hen i forevigelsen af de betagende naturscenerier.
 

Nede ved Cala Deía åbnede sig med ét udsigten til havet og de store klipper rundt om bugten og den lille hyggelige restaurant der rækker ud over vandet. Vi vandrer videre op ad bjergsiden og følger den smalle sti langs havet. Klipper, hav, slugter og spredte hængende og krogede pinjetræer gør scenerierne vekslende og storslåede. Vi når frem til et fladt plateau med den skønneste udsigt ud over klipper og vand. Her lægger vi yogamåtterne på jorden og Pernille guider os gennem kraftfulde Qi Gong og yogaøvelser.

En dyb følelse af taknemmelighed over at få være lige her, fylder mig.

Hjemme i huset, godt trætte. Pernilles franske vegetarkok har lavet sunde lækre juicer og skøn frokost til os af de lækreste lokale økologiske råvarer. Her er alt fra hummus’er, pastes, salater og varme retter. Alt lækkert anrettet med pynt og blomster.

Hyggesnak, afslapning og et bad inden mere juice, yoga og Qi Gong og endnu en gang skøn mad. Vi slutter aftenen med meditation og så kan vi gøre hvad vi har lyst til - eller sove.

Retreat på Mallorca, Cala Dei,  i det skoenneste hus, se wiseonlife.dk

Køkkenet er som hele huset æstetisk, rustikt og inspirerende lækkert.
 

Selvudviklingsferie på Mallorca med sund Power Food og kropslig traening

På alle retreats har Pernille en professionel person til at lave den skønne vegetariske mad, her er det Veronique fra Frankrig. 

 

 

Dag 3

Vandreturen i dag tager os stejlere opad og vi ender på endnu et fantastisk smukt yogaplateau med udsigt ud over bjerge og dale med morgendis, så magisk. Snart efter bliver dyr lukket ud lidt længere nede - og kåde i morgenstunden bræger fårene med deres forskellige tonarter og et sort æsel stemmer i.

I dag er en tur med meget opad stigning - en hård tur for en som mig der ikke er i form. Jeg bliver virkelig fysisk udfordret, for der er tempo på, også opad. Ellers taber vi energi, så det er med at holde trit og lade sig bære fremad sammen med gruppen.
 

Da jeg kommer hjem føler jeg virkelig at jeg har flyttet grænser for hvad jeg formåede. På kun 5 timer og én citrondrik, vandrede jeg op mod 15 km og dyrkede både Qi Gong og yoga. Musklerne mærkes tydeligt i kroppen og det er skønt med et brusebad, et spring i den dejligste pool og ligge på terrassen som vi tilmed senere på eftermiddagen laver yoga og afspænding på. Sikke en sund aktivitet og luksus.
 

I Deía, som er let at forelske sig i, værner de om byen ud fra et værdisæt der vel kan kaldes bæredygtighed og traditionel stemning. De holder alt i en naturlig gammel stil. Ingen moderne huse bygges. Six Senses hotelkæden er blevet afvist at kunne bygge deres kæmpe spa resort her, hvor der i øvrigt er begrænsede vandressourcer. Stedet emmer af en særlig ånd, der også tiltrækker økobevidste livsnydere så i byens eneste lille købmand bugner den slags varer. Deia er et sjældent lille afsides smørhul.

 

Dag 4

Dejligt morgenritual med den varme citrondrik i stilhed, meditation og dæmpet lys som vanligt før vandringen. Pernille nedjusterer vandreturens tempo en smule på vores opfordring.

 

Luksuriøst Mallorca Retreat, se wiseonlife.dkDen skønneste vandretur igen langs vandet og klipperne. Det må være en af de smukkeste vandrestier på Mallorca og jeg kunne gå den igen og igen. Afspænding, yoga og Qi Gong øvelserne laver vi igen under træers skygge og med den mest storslåede udsigt over vandet. Herefter går vi ned og bader fra klipperne.

Jeg har prøvet Qi Gong for år siden i Frederiksberg Have og på et andet retreat i Sinai ørkenen. Qi Gong er ofte stående og helt rolige øvelser, det er en fuld kropstræning kombineret med nærværsbevidsthed og åndedræt. Qi Gong er for alle og stammer fra Kina og er flere tusinde år gammel.

Formålet med Qi Gong er at forebygge, forbedre og vedligeholde et godt helbred ved hjælp af energitræning. Man kan sige at Qi Gong betyder ‘At Mestre eller at Træne Energi’.
 

‘Qi’ betyder energi og livskraft. ‘Gong’ betyder at skabe og bevæge. Med Qi Gong skaber og kultiverer du livskraft i kroppen og i sindet. Jeg mærkede tydeligt energien (Qi) som en kraftig varme og snurren i kroppen og helt ud i fingerspidserne. Alle føler den energi tydeligt. Pernille laver flere øvelser der styrker os i at holde og bære os selv, så vi bliver rankere og får en større lethedsfølelse.

Det er vidunderligt og helt naturligt at udføre Qi Gong ude i naturen, da mange af øvelserne netop handler om at bruge naturens energi. Jeg føler at der i øvelserne skabes en stærk forbindelse og kraft mellem jeg selv og det omgivende på en utrolig opbyggende måde.

Trætte hjemme igen venter der en healings- og afslapningsmassage oppe i byen, som flere af os havde bestilt. Dette retreat er fysisk hårdt men det er dejligt arbejde for kroppen, så der er godt brug for afspænding af musklerne.

Sen eftermiddag efter sundhedsjuices, er der mere yoga, stræk og åndedrætsøvelser, hvor Pernille fortæller hvad de forskellige øvelser gør ved os både psykisk og fysisk. Med sin kropsterapeutiske baggrund er det meget inspirerende og detaljeret viden hun har om det.   

Efter aftenmeditationen som afslutning på dagen får vi alle epsom salt til at bade fødderne i, så de er klar til en endnu hårdere vandretur i morgen. Er så spændt på hvad vi skal se i morgen.

 

Dag 5

Nu til dagen vi alle har set frem til som den hårdeste. Traditionen tro vores lille morgenritual kl. 6:30 med meditation og et glas varm citrondrik, rig på fibre der har vist sig at holde én mæt i lang tid.

Luksusretreat i smukke Deia på Mallorca i det skoenneste hus, se wiseonlife.dkHerefter på med vandrestøvlerne, den lille rygsæk med to vandflasker, en tynd yogamåtte, og et let tørklæde. Afsted direkte op i bjergene bagved Deía, opad opad opad. De andre dage havde jeg været ved at besvime af at puste gennem munden når jeg var mest fysisk presset. Jeg kom simpelthen til at overilte.
 

I dag fandt jeg endelig nøglen til ikke at miste vejret: Puste endnu længere ud, altså tømme lungerne mere, så der bliver plads til mere frisk ilt og så vedholdende ånde ind og ud gennem næsen. På den måde fik jeg også mere energi. Samtidig vedholdende løfte kroppen fra mellemgulvet, punktet under navlen, så kroppen bliver rankere, højere og lettere. Jo mere vi vandrer, jo mere opmærksomme og erfarne bliver vi på hele kropsholdningen, åndedrættet og på det at spænde af i skuldre osv mens vi går. Det er ret interessant for en som mig, der absolut ikke er vant til at presse mig selv fysisk ud i sportsaktiviteter overhovedet.
 

Vi vandrer meget højt op og endelig når vi over trætoppene og sætter os ud på nogle klipper med den smukkeste udsigt over bjergene og havet længere ude. Her sidder vi og mediterer på naturen - udenfor og indeni, om at se muligheder og nye veje i livet.

Havde jeg været uden anfører, havde jeg aldrig nået så højt op ad bjerget. Men dette er jo en helt fantastisk oplevelse af virkelig luksus, at føle at man har kæmpet for noget og så i dyb taknemmelighed til sig selv og til det hele modtager gaven at nyde den helt særlige udsigt og stilhed oppe fra et bjerg.

Da vi går nedad møder vi en familie bjerggeder der bare hygger sig og er mindst lige så nysgerrige som os. Endelig nede ved vores hus omkring en halv tolv tiden, går vi straks videre ned til havet for at dyrke Qi Gong og yoga på et lille plateau ud over Cala Deia bugten med dens helt skønne krystalklare vand og restauranten lavet af træ og bambus og som næsten hænger ud over klipperne, hvor folk bader. Et fortryllende sted der dog på ingen måder er hverken smart eller dyrt.
 

I Qi Gong forbinder vi os med naturen og det er et fantastisk energiflow der sættes i gang i kroppen - men det er også anstrengende. Efter den lange vandretur holder jeg ikke hele sessionen, men falder under yogaen nærmest i søvn indtil vi atter skulle vandre tilbage op til huset, hvor alle springer i poolen og glæder sig til dagens første måltid af Veroniques’ vegetariske super sunde Power Food ;-)

Jeg er vildt imponeret over hvor meget jeg - ligesom de andre i gruppen har udfordret mig selv - hvor meget jeg på en god måde har brugt kroppen - og så kun på ét glas citrondrik siden aftenmåltidet!!  Men det gør jo også at man går afsted langt lettere i kroppen, når maven ikke er fyldt med morgenmad.

Nu er der siesta,og jeg sidder og skriver dette på min lille vidunderlige terrasse ved poolen mens et buldrende tordenvejr er passeret over os.
 

Og så er der igen Qi Gong, yoga og afspænding kl. 16, pyha ;-)...
 

Jeg er blevet endnu mere sikker på at jeg skal dyrke yoga og Qi Gong når jeg kommer hjem, og så er jeg taknemmelig for alle de yogafolk der virkelig har en evne til at søge og finde de mest naturskønne steder på denne klode. Må vi alle passe godt på den!

 

Retreat i smukke Deia på Mallorca i det skoenneste hus, se wiseonlife.dk

Du vil elske at nyde terassen og poolen hver eftermiddag. 

Retreat i smukke Deia på Mallorca i det skoenneste hus, se wiseonlife.dk

Dag 6

Efter morgenmeditation går vi direkte ned til bugten og bader mens der ingen andre mennesker er. Himlen var fyldt med skyer og der var en regnbue ud over vandet og ned i klippen.

Så gik det igen opad opad og opad til det fineste yogaplateau med udsigt over en lille by mellem bjergene. Yogaplateauet er rundt, omkranset af et lille stengærde og så lægger man sin yogamåtte på den rødlige jord som er helt plan og hvor nogen har fjernet alle sten, så det er behageligt at ligge på. Lyden af bjælder fra får og geder og spredt brægen fylder lydlandskabet sammen med fuglene.
 

Efter lidt hvile og en skøn lang Qi Gong og yoga vandrede vi ned igen, badede i den skønne pool og efter frokosten havde en god session med samtale om turen og det vi hver især tog med os hjem derfra.

 

Jeg vil holde fast i mere fysisk træning, få vandret noget mere i godt tempo, jeg vil holde fast i den sunde mad som jeg allerede er godt i gang med. I det hele taget vil jeg gøre mere af det der hæver min fysiske og mentale energi. For jeg mærker virkelig en forandring.

 

Jeg kan på det varmeste anbefale dette som jeg ville kalde et sundheds- og powerretreat med Pernille Elvirose. Husk skridsikre vandrestøvler, der er gået lidt til og gerne med en let blød sål, så du kan mærke underlaget og stå fast - og så en tynd yogamåtte du kan folde sammen i en lille rygsæk.

Mallorca Retreat med Pernille Elvirose

Pernille Elvirose har mange års erfaring som retreatleder.

Læs mere om dette Mallorca Retreat der foregår hver maj, juni og september her 

Besøg Pernille Elvirose og CORE Living her