Luksus safari i Sydafrika & Victoria Falls

Luksus safari i Sydafrika & Victoria Falls
Nyati Safari er Danmarks førende udbyder af luksus safarirejser med egne eksklusive lodges i Afrika. Den første lodge i Sydafrika blev etableret i 1998 og siden har mere end 30.000 danskere rejst med Nyati Safari.

Eksklusiv Safari i åbne jeeps, til fods og i båd med Nyati Safari

Oplev dit livs safari eventyr i Sydafrika på den eksklusive Nyati Safari Lodge og kombiner med en tur til et af verdens syv vidundere, de spektakulære Victoria Falls, og et besøg i Botswanas storslåede Chobe Nationalpark.

På denne rejse kommer du på safari i verdensklasse både i specialbyggede åbne safari jeeps, til fods og i båd, hvor du vil opleve de vilde dyr og være helt tæt på naturens lyde og dufte. Du kommer på gåtur langs de magiske vandfald og mærker på første hånd hvorfor vandfaldene har fået tilnavnet Mosi-oa-Tunya "Røgen der buldrer". Herudover vil du besøge en familie i en lille autentisk landsby og du kan få en snak med landsbyens heksedoktor. Du vil også besøge et rehabiliteringscenter for forældreløse elefanter, hvor du kommer på safari på elefantryg.
 

Nyati Safari Lodge

Safari i Sydafrika, Nyati Safari Lodge, se wiseonlife.dk

Lad dig forkæle på Nyati Safari Lodge, direkte ud til Kruger National Park, der er en af sydafrikas største attraktioner og med den største koncentration af vilde dyr i verden. Alt på denne danskejede lodge er af højeste kvalitet og udført af smukke naturmaterialer. Du bor i din egen eksklusive River Bungalow med panorama udsigt over den sydafrikanske bush og den smukke Olifants River, Elefantfloden, hvor dyrene dagligt kommer for at drikke.

Maden på Nyati Safari Lodge er et højdepunkt i sig selv - og alle måltider er inkluderet. På ægte Blixen maner serveres kulinariske menuer i stearinlysets skær ved smukt dækkede borde eller i ”bomaen”, den traditionelle afrikanske grillplads.
Safari i Sydafrika, Nyati Safari Lodge, pool. Se wiseonlife.dk

Imellem safari aktiviteterne kan du slappe af i Lodgens store pool-, lounge- og barområde eller du kan tilvælge aktiviteter som fx jagt og golf. Hver dag er inkluderet et safariprogram hvor du udover safaris i åbne jeeps med danske guider kan opleve intense “bush walks”, der er safari vandringer, med en erfaren ranger.

Bush walk - i ét med naturens lyde og dufte

Safari i Sydafrika, Bush walk fra Nyati Safari Lodge. Se wiseonlife.dkPå en tidlig morgen bush walk, ser du solen stå op over bushen og du kommer helt tæt på naturens intense lyde og dufte. Dyrene er dejligt aktive, og du kan være heldig at se bl.a. næsehorn, strudse, giraffer, flere antilopearter og afrikanske vildsvin. Den erfarne ranger, vil passe på dig og fortælle om den lokale flora og fauna. Efter vandreturen er der lækker morgenbuffet på terrassen.

På solnedgangssafarien kan du i aftenskumringen være heldig at opleve antiloper, zebraer, vortesvin, giraffer, gnuer, næsehorn og bøfler og du lærer at spore dyrene ved at aflæse deres færden i naturen – fx ekskrementer, fodspor, knækkede grene og andre tegn.

"Big 5" game drive

”The Big 5” er en traditionel jagtbetegnelse for de fem, store og klassiske vilde dyr – elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn. På den første inkluderede “Big 5” safari, bliver du kørt langs Olifants River til et privat vildtreservat. Lokale rangers guider jer rundt, og hvis du er heldig, oplever du "The Big 5" på én og samme dag. På vej hjem er der stop et smukt sted, hvor du kan nyde en forfriskning i solnedgangens skær, og hjemme på lodgen slutter en dejlig dag med lækker afrikansk braai i den åbne grillplads, bomaen.

Besøg i afrikansk landsby

Sydafrika er med sine store kontraster både et moderne land med velfungerende økonomi og infrastruktur – og det helt autentiske Afrika. En rigtig god måde at få et indblik i den lokale kultur og deres traditioner er at besøge landsbyen Lulekani Township. Du vil besøge byens skole for de helt små børn, du kommer hjem til en lokal familie, og du kan få en snak med byens heksedoktor.

Heldagstur til Kruger National Park

Safari i Sydafrika med Nyati Safari. Se wiseonlife.dkKruger National Park hører til de allerstørste attraktioner i Sydafrika. Nationalparken råder over 2,2 mio. ha og Nyati Safari Lodge er stolt af at være en af de få, der har licens til at køre rundt i egne åbne, specialbyggede safarijeeps. Glæd dig, for det gør oplevelsen endnu større at være ét med naturen og dyrene, så du også får lyd- og duftindtrykkene med. Der er afgang tidligt om morgenen, og du spiser morgenmad i det fri, mens solen glider op fra horisonten og blænder op for det mageløse landskab.

I Kruger National Park får du både naturoplevelser og ser masser af spændende vilde dyr. I Mopane bushen mod nord er der især elefanter, bøfler, impalaer, kuduer og mange andre antiloper. På den centrale savanne er der især gnuer, zebraer, geparder og løver. Og i Bush willow mod syd, hvor der er tæt græsskov, bor der mange giraffer, løver, hvide næsehorn, hyæner og antiloper.

På turen vil der blive anrettet en lækker frokost på ægte Karen Blixen maner med hvid dug og et velassorteret bord i en af parkens indhegnede rest camps. Når du kommer hjem til lodgen mæt af oplevelser efter en fascinerende safaridag, er der hyggelig middag omkring bomaens knitrende bål.

Panoramaruten i Drakensbjergene

Drakensbjergene er godt 2.000 meter høje og ligger i naboprovinsen Mpumalanga. Vi følger den berømte Panoramarute langs den 60 km lange Blyde River Canyon - også kendt som Sydafrikas Grand Canyon. På vejen gøres holdt ved flere udsigtspunkter, så du har optimale muligheder for at nyde magien. Ruten går langs eukalyptus- og nåletræsbeklædte bjergskråninger, hvor masser af brusende vandfald har deres udspring.

Du besøger tre af de største seværdigheder i Sydafrika. Bourke's Luck Potholes med de dybe kløfter, der får dig til at snappe efter vejret og hæve kameraet. The Three Rondavels, som er tre runde bjergtoppe, der ligner en kæmpeudgave af de runde, stråtækte afrikanske hytter – og Blyde River Dam, som er den gigantiske dæmning, der opdæmmer Blyde floden. Frokost er inkluderet i turen. Der vil være tid til at gå lidt rundt i den hyggelige guldgraverby Pilgrim's Rest, gå ikke glip af de berømte pandekager her (ikke inkluderet). Du kan selvfølgelig også vælge at tilbringe dagen på Nyati Safari Lodge og nyde en god bog ved poolen. Om aftenen kan du slappe af med braai, grillmiddag, hjemme i bomaen.

Brusende Victoria Falls i Zimbabwe

Victoria Falls, Zimbabwe, set fra luften. Se wiseonlife.dkVictoria Falls er et brusende og magiske inferno med et syn og en lyd, som er ubeskrivelig, unik og uforglemmelig. Victoria Falls er ikke blot et enkelt vandfald, men en strækning på over 1,6 kilometer, hvor Zambezifloden forvandler sig til en række store, sammenhængende vandfald, der samtidig udgør grænsen mellem Zimbabwe, Zambia, Botswana og Namibia. Ud over at lægge navn til det fantastiske naturfænomen er Victoria Falls også navnet på den lille by i Zimbabwe, der er vokset op omkring vandfaldene. Her bor du i byen, der i dag er et livligt handelscentrum, hvor du blandt andet kan købe lokalt kunsthåndværk på byens marked.  Byen er Afrikas adventure hovedstad med aktiviteter som verdens vildeste river rafting og bungyjump over Zambezi floden. Mere fredelige aktiviteter her inkluderer helikopter ture, bådture og vandreture ved vandfaldene og safari på elefantryg. Inkluderet i rejsen er en meget smuk solnedgangssejlads på Zambezi floden.

Inkluderet er en halvdagstur, hvor en engelsktalende guide tager dig med på en vandretur. Her kommer du tæt på vandfaldene og mærker ”røgen der tordner” på egen krop og nethinde. Det højeste vandfald er 126 meter, og i højsæsonen (marts-april) vælter der ca. 500.000 kubikmeter vand ud over kanten i minuttet. Ikke så underligt, at de brusende skyer af vand kan ses mere end 20 km. væk.

Chobe Nationalpark i Botswana

Safari i Chobe Nationalpark, Botswana med Nyati Safari. Se wiseonlife.dkI den storslåede Chobe Nationalpark i Botswana kommer du på både flodsafari og landsafari i åbne jeeps. Chobe Nationalpark på 11.700 km² har Botswanas største variation af vilde dyr og byder på safarioplevelser i verdensklasse. Nationalparken er særligt kendt for Afrikas største koncentration af elefanter, ca. 70.000 elefanter bor her. Her vil du bl.a. kunne opleve de store flokke af elefanter, som samler sig ved Chobe floden for at drikke, plaske og nyde deres mudderbade.

Efterfølgende får du en spændende flodsafari på Chobe River, hvor du kan opleve flodheste, krokodiller, afrikanske fiskeørne og alle de andre vilde dyr, som kommer til floden for at drikke.

Safari til vands i Chobe National Park1

 

På elefantryg og forældreløse elefanter

På denne halvdagstur besøger du et lokalt center for rehabilitering af skadede og forældreløse elefanter. Du bliver hentet tidligt på hotellet og kørt ud til elefantcenteret, hvor der serveres kaffe og et solidt morgenmåltid, før du hilser på elefanterne. Herefter er det tid til en times spændende ridetur på ryggen af de voksne elefanter. Besøget rundes af med en informativ film om centerets arbejde og tid til lidt shopping i den tilknyttede ”elefantshop”.

 

Prisen for hele denne rejse i 15 dage er 27.675 kr.
 

I rejsen er inkluderet:

  • Fly helt til Kruger National Park t/r og herefter videre til Victoria Falls t/r
  • Egen eksklusiv River Bungalow med privat terrasse ud til Olifants River og Kruger National Park
  • Kulinarisk safari med alle måltider inkluderet, også på turene
  • Stort inkluderet safariprogram med dansk guide
  • Et smut til et af verdens syv vidundere, Victoria Falls vandfaldene og den storslåede Chobe Nationalpark

Læs mere om denne rejse her: "Luksus safari i Sydafrika, Victoria Falls og Chobe Nationalpark" på Nyati-safari.dk

OBS: Prisen for rejsen uden Chobe Nationalpark i Botswana er 24.450 kr., og rejsen varer 13 dage, læs mere her

Elefantkaravane, Victoria Falls Zimbabwe, med Nyati Safari