Mindfulness, Selvomsorg & Ayurveda - med Eve Bengta Lorenzen

Retreat Restitution og Mindful Selvomsorg i Indien, se wiseonlife.dk
Mindfullife tilbyder kurser, retreats og uddannelse centreret om Mindfulness-baseret Stress Reduktion (MBSR), som det er udviklet på Center for Mindfulness, University of Massachusetts, USA. De primære undervisere er Eve Bengta Lorenzen og Robert J. Jørgensen, der begge har rig erhvervs- og uddannelsesmæssig baggrund og som i mange år har ledet kurser og retreats i Danmark og i udlandet. Begge har mere end 30 års meditationspraksis bag sig.

Mindfulness Retreat i Indien med Selvomsorg og Ayurveda

- Restituer og lær mindful Self-Compassion

Dato: Februar 2022
Pris 14.975 kr.

Har du brug for at tage dig af dig selv og komme til kræfter igen? Er du udkørt efter længere tid med stort pres? Det kan være personlige udfordringer, stress eller sygdom.

Fra dette retreat vil du komme hjem med et forøget velvære og Mindfulness-værktøjer der vil være en vej til mere robusthed, lethed og glæde i dit liv. Retreatet er fundamentalt livsforandrende i forhold til at lære at tage oprigtig vare på dig selv og at leve med mere accept og nærvær.

Måske trænger du til at lære at give dig selv omsorg og opmærksomhed og samtidig opleve at være i omgivelser der understøtter dig med Mindfulness, Mindful Compassion og Yoga med nogle af de mest erfarne undervisere inden for mindfulness i Danmark. Du vil derudover dagligt modtage balanceskabende ayurvediske behandlinger fra de bedste hænder på kurstedet, der er prisvindende for dets ayurvediske ekspertise.

Det at du lærer at være nærværende, at give dig selv omsorg såvel som at tage imod omsorg kan ændre din tilstand og få hele kroppen og sindet til at restituere og heles.

Foruden de Ayurvediske behandlinger, er kernen på dette retreat MCPM (Mindful Compassion & Pain Management) et selvomsorgs program udviklet på baggrund af mange års arbejde med MBSR for mennesker der er særlig hårdt ramt af stress, sygdom eller smerter.
 

Om underviserne

Eve Bengta Lorenzen og Robert Jørgensen, cand.psych., er passionerede undervisere på deres kurser og uddannelser som de har afholdt i flere årtier, idet Eve var en af de første der bragte MBSR (Mindfulness-Baseret Stress Reduktion) fra Jon Kabat-Zinn ud i Danmark.

Med erfaringerne fra deres mangeårige arbejde med mennesker med stress, depression, kræft og kroniske smerter har de tilrettelagt et helt unikt Retreat med ren Restitution, der kombinerer Mindfulness-undervisning med Ayurveda behandlinger. Alt er sat ind på at du kan restituere og udvikle en varig evne til at give dig selv omsorg.
Mindfulness Retreat Omsorg og Ayurveda med Eve Bengta Lorenzen og Robert Jørgensen, se wiseonlife.dk

Hvem kan deltage?

Retreatet er for alle med interesse i Mindfulness-baseret selvomsorg og i Mindfulness som et fundamentalt livsforandrende værktøj. Du skal have et ønske om at arbejde indgående med muligheden for at møde stress, smerte, depression og anden årsag til lidelse med en mere vidtfavnende form for accept og selvomsorg.

Du behøver ikke at være i en akut krise for at tage med. De Mindfulness-værktøjer og det forøgede velvære, som du vil tage med dig hjem fra retreatet, vil være en vej til mere robusthed, lethed og glæde, hvor end du befinder dig i livet.
 

Undervisning på retreatet

Hver dag vil du få 3 mindfulness-lektioner rettet imod at bringe mere robusthed, lethed og glæde ind i hverdagen og styrke evnen til at håndtere krise, stress, sygdom og smerte.

Retreatets undervisningsprogram – MCPM (Mindful Compassion & Pain Management) - er en indføring og træning i Mindfulness og Self-Compassion værktøjer, udviklet på baggrund af undervisernes erfaringer bla. fra omfattende forskning på Rigshospitalets Tværfaglige Smertecenter.

Mindfulness-tilgangen til arbejdet med fysiske og følelsesmæssige smerter og stress, er den samme som på kursusholdernes årlige retreats i Budapest “Mindful Compassion & Kurophold”, som du kan læse mere om her.

Forberedelse
Ønsker du at forberede dig til retreatet anbefaler vi Eve’s bog “Fra Krise til Kærlighed” med medfølgende CD og hendes nyeste bog "Selvomsorg - Genvej til godhed".
 

Indre og ydre omsorg

Retreatet er en helhedsmæssig omsorgskur der både dækker den indre og ydre omsorg.

Den indre omsorg styrker vi med nærvær og Mindfulness, og den ydre omsorg styrker vi med at koble fysisk af i de rolige restituerende omgivelser og daglige ayurvediske afbalancerende og velgørende massager, kurbehandlinger, mad og drikke. Når vi på denne måde lærer at tage os af os selv både på det indre og det ydre plan, begynder en dybdegående forandring at kunne ske. Noget dybt inden i os og i selve vores krops system begynder at tro på at vi faktisk godt kan passe på os selv.
 

Ayurvediske behandlinger

I samråd med stedets læge får du udarbejdet et individuelt program med 2 timers daglige Ayurveda-behandlinger. Det kan fx være Panchakarma, Body Purification Therapy, Body Immunisation Therapy, Rejuvenation Therapy, eller behandlingsprogrammer der giver dig et generelt løft af modstandskraft og velvære.

Ayurveda behandlingerne støtter kroppens egen balance og selvhelbredende kræfter, og arbejder således meget fint sammen med Mindfulness og Mindful Self-Compassion.

Ayurvedisk Retreat med Mindful Selvomsorg, se wiseonlife.dk
 

Kurstedet og de nære omgivelser

Kurstedet er et yderst velfungerende prisvindende Ayurvedisk Resort. Med personalets store erfaring er der sørget for de bedst mulige ydre rammer for at du kan slappe af og komme til kræfter.

Resortet ligger idyllisk på en ø mellem det Arabiske hav og Karamana River.

På den ene side ligger de såkaldte Backwaters, omkranset af kokuspalmeskove, der er hjemsted for mange sjældne fuglearter. På den anden side er der langstrakte strande med kun få besøgende.

Om morgenen vil du vågne og og kunne se de lokale fiskere komme ind med nattens fangst. Og du vil også selv delvist bevæge dig omkring på området via båd, da hotellets værelser og faciliteter ligger adskilt af et stykke vand. Du går derfor ombord i en træbåd hvor du stages over på den anden side af en inder med en lang bambusstang. Glæd dig til denne lidt langsomme og beroligende måde at bevæge dig rundt på og ikke mindst til synet af en stjernebesat aftenhimmel over dig.

Er du til den mere livlige del af Indien, er der kun 4 km ind til Kovalams kulørte by- og strandliv.

Ayurvedisk Kurophold i Sydindien, se wiseonlife.dk

 

Kort om kuropholdet:

Du får

 • Superior deluxe værelse med balkon og udsigt til palmehave, hav og strand.
 • Helpension
 • Roomservice
 • Backwater udflugt
 • Transfer til og fra lufthavn

Mindfulness & Yoga (primært ved Eve Bengta Lorenzen)

 • Daglig mindfulnessundervisning med fokus på selvomsorg og håndtering af stress og smerte (Mindful Self-Compassion Træning)
 • Daglige meditationer
 • Daglig yoga undervisning
 • Individuel samtale efter behov
 • Hyggelige rammer i familedrevet resort med plads til både at være dig selv og sammen med 
   

Ayurvediske behandlinger

 • Daglig konsultation med læge (Certificeret Ayurvedisk Center)
 • Bestemmelse af din dosha (kropstype) og eventuelle ubalancer
 • Daglige individuelt tilrettelagte ayurvediske kurbehandlinger á to timers varighed ordineret af læge (kan ændres til wellness behandlinger) med efterfølgende juice serveret på værelset.
 • Individuelt tilrettelagte aurvediske måltider, urtemedicin, urteteer og friskpressede juicer.

Prisbelønnet ayurvedisk kursted i Sydindien, se wiseonlife.dk

 

Udtalelser fra tidligere deltagere på Mindfulness Compassion og Kurophold 

-Det har været en radikal anderledes måde at være med min krop og sind på! Jeg har erfaret hvad stabilitet er og hvordan det er muligt at bevæge sig fra stabilitet og selvomsorg. Det har været en fantastisk formidling og guidning med en bred palet af tilgange og redskaber.
Niels, København N

– Jeg blev overvældet af kursets gavnlige virkning på mine smerter. Virkningen er som følge af en fast rutine blevet mere og mere intens og selvom jeg blev diagnosticeret med uhelbredelige kroniske smerter i 2007, er jeg nu stort set smertefri og istand til at håndtere angst.
Charlotte Sofia Skjelmose

-Kurset er det bedste jeg kan huske, at jeg har gjort for mig selv. Jeg tror , det har ændret mit liv og jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået denne ”åbenbaring” så tidligt i livet.”
Maiken, Hellerup

-Det største udbytte har været betydningen af virkelig at tage sig vare på sig selv, på nye måder, der opstod indefra. At opleve hvordan dette blev muligt gennem øvelserne og de pædagogiske forklaringer, der blev knyttet til helt konkrete oplevelser.
Vibeke Thorsen 

-Eve underviser professionelt og på en behagelig måde. Med fløjlshandsker på. Men man fornemmer samtidigt disciplinen.
Lisa, Roskilde

-For 7 år siden fik jeg diagnosen ADHD. Selvom jeg har taget medicin har jeg haft tiltagende tendens til stress, angst og depression. Jeg har opdaget den ro og ressource som min krop besidder. Jeg har i løbet af denne uge fået en viden om mig selv, som kommer til at ændre mit liv. Jeg er dybt taknemmelig.
Lone, folkeskolelærer

–Jeg har oplevet hvordan jeg har kunnet komme ud af en meget svær tilstand. Det har været en helt fantastisk oplevelse – langt ud over hvad jeg kunne ønske. Af hjertet tak.
Karin Nielsen, Hjørring

PRAKTISK

Området vi bor i, er sikkert og trygt at færdes i og her er alle moderne faciliteter.  Vi rejser derned i den bedste sæson hvor der er omkring 32 graders varme.

Alle værelser har egen altan, køleskab og elkedel, sæbe, shampoo. Der er fri adgang til badehåndklæder mm. El stik passer til danske stik.

Dato:  18. januar -1. februar 2020

Priser

Vejledende pris enkeltværelse:  18.500 kr.
Ønskes Aircondition (A/C) på værelset, er prisen 19.900 kr.

Vejledende pris for 2 personer i dobbeltværelse: 29.950 kr. (14.975 kr. per person)
Ønskes Aircondition på værelset, er prisen 30.900 kr.

Forlængelse af opholdet

Ekstra dage (non A/C) inkl fuld kost, yoga og behandlinger kan tilkøbes for 1050,- kr.
Ekstra dage (A/C) inkl fuld kost, yoga og behandlinger kan tilkøbes for 1150,- kr.

Fly: Kurstedet ligger under 10 km fra Trivandrum International Airport og transfer er inkluderet i prisen. 
På denne tur køber man selv billet, da det giver mulighed for at finde det prisniveau, der passer én, samt mulighed for at ankomme nogle dage tidligere eller blive længere. Jenna fra mindfullife.dk er behjælpelig med at finde de gode forbindelser. 

Undervisere: Eve Bengta Lorenzen og Robert J. Jørgensen
 

TILMELDING

Tilmeld dig her og få 250 kr. rabat via wiseonlife.dk
Skriv til signe@wiseonlife.dk og lav en forespørgsel eller tilmelding og få 250 kr. rabat, så videresender wiseonlife din henvendelse til mindfullife.dk.

Din tilmelding med wiseonlife-rabat er ikke bindende. Du sikrer dig blot rabatten, og du kan derefter få yderligere info direkte fra arrangørerne mindfullife.dk.

Mindful Compassion og Restitution, Retreat i Sydindien, se wisesonlife.dk