Yoga & Mindfulness Retreat i Island 5 dage i oktober

Stress helt af og lær indre ro. Deltag i Mindfulnessretreat i Island, se wiseonlife.dk
Lene Bang-Jensen er cand.pæd., certificeret yogalærer samt mindfulness instruktør – og MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) instruktør. Lene har mange års erfaring som leder og underviser. Lene underviser i Yin yoga og mindful yoga og i mindfulness i den vestlige forskningsbaserede form udviklet af Ph.D. Jon Kabat-Zinn fra University of Massachusetts. Lene er bl.a. optaget af, hvordan vi kan ændre sporene i hjernen og skabe nye muligheder.

Yoga & Mindfulness Retreat i Island med Lene Bang-Jensen i oktober 

Dato for næste YogaMind Retreat:
30. september - 4. oktober 2020

Med Retreatet YogaMind får du en kombination af et mindfulness- og yogakursus af høj kvalitet og ophold på et hyggeligt kursussted midt i Den Gyldne Cirkel, hvor vi finder både vandfald, geysere og nationalparken Thingvellir. I oktober måned er der endda gode chancer for at se Nordlys i Island. 

Stedet

Den Gyldne Cirkel består af Gullfoss, Geysir og Thingvellir, som vi sammen besøger (inkl.i kurset).  Gullfoss er et imponerende vandfald, hvor vandet tordner 32 meter ned i en dyb kløft omgivet af rå natur, og på en solrig dag ofte indrammet af en regnbue. Geysir er et geotermisk aktivt område, hvor der er flere aktive gejsere, som du kan se springe med imponerende vandsøjler. Thingvellir Nationalpark står på UNESCO’s verdensarvsliste, og du bl.a. kan se grænsen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader, der fjerner sig fra hinanden med ca. 2 cm pr. år.

Din rejse

Du vil få masser af udbytterig yoga- og mindfulnesstræning, og du vil få god tid til gåture i fantastisk natur, at sidde og nyde de hyggelige omgivelser, læsning, stilhed og skriverier eller inspirerende selskab og hygge med ligesindede.  Og du kan bade i det varme vand i Laugarvatn Fontana Geothermal Baths, der ligger tre minutters gang fra vores retreatsted. 

Hiv 5 dage ud af kalenderen og fordyb dig i yoga- og mindfulness omgivet af Islands rå og fascinerende natur, og du vil opleve, hvordan omgivelserne bidrager til træningen.

Det er let at være nærværende, bruge alle sanser og nyde livet i de helt særlige omgivelser. Som en kursist sagde: ’der er noget ur-agtigt over Island, det føles fuldkommen oplagt at træne yoga og mindfulness her.’

På dette intensive mindfulness- og yogaretreat over fem dage får du mulighed for at stresse helt af, træde ud af hverdagen og fordybe dig, så du virkelig får integreret en praksis og fortsætter med at bruge den bagefter.

Dette mindfulness- og yoga retreat er for dig, der gerne vil have

 • styr på dit tankemylder, så du kan styre dine tanker, og de ikke styrer dig
 • større ro, overskud og nærvær, som du kan fastholde bagefter
 • styrket din evne til at fokusere, mærke efter og tage gode beslutninger
 • øget smidighed i bindevæv og led
 • velvære fra inderst til yderst

Du får

 • 10 timers yoga- og mindfulness træning af høj kvalitet
 • lille hold med tid til den enkelte og god dynamik (6-12 deltagere)
 • mulighed for individuel vejledning den sidste dag
 • kursusmaterialer og lån af yogamåtter mv.
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse hos Heradsskolinn (enkeltværelse kan tilkøbes)
 • lækker og sund morgenmad på Heradsskolinn
 • gratis wifi 
 • transfer til og fra lufthavnen
 • udflugt til de aktive gejsere i Geysir, Thingvellir Nationalpark og det imponerende vandfald Gullfoss

Retreatet kræver ikke særlige forkundskaber.

De fleste deltagere oplever dette mindfulness- og yoga retreat som en ’genstart’, et boost, hvor det hele ligesom falder på plads, og de tager genopladede hjem og kan integrere praksis i deres hverdag.
 

Du vil blive guidet igennem

 • mindful meditation (træning af fokus)
 • mindful yoga (blid Hatha yoga) og Yin yoga (hvor alle kan være med)
 • bodyscan (afspænding med fokus)
 • samt en masse andre dejlige øvelser du kan bruge i din hverdag.

 

Om mindfulness og yoga

Mindfulness handler om at være bevidst tilstede lige nu og her - i modsætning til at køre på autopilot. Når vi kører på autopilot, mangler vi både fokus og overblik og får ikke prioriteret de vigtige ting.

Når du træner mindfulness, vil du opleve, at du – udover ro og overskud – også bliver mere beslutningsdygtig - på den gode måde.

Forskning har vist, at meditation er styrketræning for hjernen. Mange sportsstjerner og ledere mediterer. Når du mediterer bliver du ikke bare bedre til at fokusere, du bliver også bedre i stand til at mærke efter hvad der er vigtigt.

I dagligdagen befinder vi os rigtig meget oppe i hovedet. I mindfulnesstræningen inddrager vi kroppen med blandt andet blide yogaøvelser, der sikrer, at vi får kroppen med. Det hænger jo i sammen: Hvordan vi har det i kroppen påvirker vores tanker og omvendt.

Vi kombinerer Mindful yoga og Yin yoga. Mindful yoga er et udvalg af blide Hatha stillinger, og Yin yoga er en langsom meditativ form for yoga, hvor vi arbejder i dybden med bindevæv og led.

 

Om retreatstedet - charmerende rammer i fantastisk natur

Vi bor og træner mindfulness og yoga på Heradsskolinn, der er et meget charmerende sted. Hovedbygningen er en tidligere skole, hvor der er skabt et afslappet og hyggeligt miljø, og med helt moderniserede værelser i hovedbygningen. Det er også muligt at leje en lejlighed lige overfor. 

Morgenmaden spiser vi i den gamle hovedbygning med udsigt ud over søen.

Det er min erfaring, at vores ønsker til mad er meget forskellige. Jeg har derfor valgt, at kun morgenmaden er inkluderet, så du resten af dagen selv har mulighed for at vælge dét, du allerhelst vil spise. Der er flere spisesteder i nærheden og den hyggelige café på Heradsskolinn (også med vegetarmad). På udflugterne spiser vi ofte ude ved seværdighederne, hvor der også er et varieret udvalg af mad.

Mindfulnessretreat i Island - stress helt af, kom ned i gear og få indre ro

Mindfulnesskursus og nordlys på Island, se wiseonlife.dk

Det magiske nordlys er fascinerende og der er gode chancer for at se det i oktober. 
 

Eksempel på Dagsprogram

 • Morgenyoga
 • Morgenmad i Cafeen
 • Mindfulnesstræning
 • Udflugt
 • Tid til dig selv

Mindfulnesskursus i Island, se wiseonlife.dkDer er hver dag tid til at slappe af og nyde tid til dig selv i thermalbadene. 

 

Anbefalinger af Yoga & Mindfulness i Island

”Tusinde tak for nogle fantastiske og afslappede dage! Det har særligt været skønt at alting har været så afslappet, der har været plads til at være dem vi er, masser af humor og skønne oplevelser” Maria Westh

"Lenes mindfulnesstræning var meget udbytterig og med konkrete redskaber til at bruge i hverdagen. Efter de tre dage er det svært ikke at blive en mere nærværende og afstresset udgave af sig selv. En god investering – også i ens familieliv." Fotograf Anne Kring

"Et dejligt kursus. Lene er en fantastisk underviser og en erfaren mindfulness instruktør, der formår at simplificere noget der er så svært og på den måde gøre det meget brugbart. Jeg kan varmt anbefale Lene, som mindfulness instruktør!" Psykolog Arendse Stensgaard

"I efteråret 2015 deltog jeg også på aboutnow's mindfulnes kursus på Island. Det gav mig virkelig tid til eftertanke, ro, mental overskud på de dage vi var afsted, det er bestemt ikke sidste gang jeg deltager på Lene's Mindfulness kursus , gerne på Island igen. TAK for en uforglemmelig oplevelse og et super godt kursus og et meget fint program !!" Frisørsalonejer Tricia Jensen

"Rigtig søde og dygtige instruktører, der ved hvad de laver og en fantastisk natur!" Line
 

Om retreatleder Lene Bang-Jensen

Mindfulnessinstruktør Lene Bang-Jensen, Islandsretreat, se wiseonlife.dkFoto: Anne Kring

Det er ofte i forbindelse med, at der sker en ændring i vores liv, at vi stopper op og kigger på, hvad det egentlig er, vi har gang i. Sådan var det også for mig. 

Jeg er lektor, cand. pæd., underviser og leder og levede et liv med mange bolde i luften. Og det gør jeg sådan set stadig. Men et mindre biluheld med efterfølgende stress symptomer tvang mig til at stoppe op og gøre status. 

Mindfulness og yoga er nu en integreret del af min hverdag, og jeg har fået et liv som jeg på alle måder er meget mere glad for.

Jeg elsker min hverdag hvor jeg laver yoga- og mindfulnesskurser af høj kvalitet, og har mulighed for at gøre en forskel.

Jeg er certificeret yogalærer (Yin) og er uddannet både mindfulness-instruktør og MBSR- (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) instruktør, der er den længste og mest grundige uddannelse indenfor mindfulness. Jeg har stor erfaring som underviser. Min undervisning er forskningsbaseret og seriøs men altid med plads til et godt grin.

Hvem kan deltage

Alle kan deltage, begyndere såvel som øvede er velkomne. Der er 6-12 deltagere, så der er tid til den enkelte og god dynamik i gruppen.
 

Dato, sted, pris og tilmelding

 

Dato for næste retreat:
30. september - 4. oktober 2020 

Sted
Vores Retreatsted er Heradsskolinn, der ligger centralt placeret i Den Gyldne Cirkel i Island.

Pris
Fra kr. 7.598,- for ophold*, mindfulness- og yogakursus, morgenmad, udflugter. Fri Wifi. Transfer er inkluderet ved de anbefalede afgange.
*Prisen er baseret på delt dobbeltværelse. Enkeltværelse eller lejlighed er muligt mod et tillæg.

Flybilletten køber du selv for ca. 1360 kr. retur med direkte fly. (Flybillet prisen ændrer sig hele tiden, men det er billigere og mere fleksibelt, når du selv køber flybilletten. Vi hjælper gerne)

Praktisk og tilmelding

Læs mere om det praktiske og tilmeld dig her dette skønne 5-dages mindfulness retreat på Island

Rejsen gennemføres i samarbejde med Profil Rejser der er medlem af Rejsegarantifonden (nr. 2356), så du er dækket af pakkerejseloven.

Du kan ringe eller skrive til Lene Bang-Jensen, hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil høre mere. Lene: T 6128 2804 eller hello@aboutnow.dk. Læs også mere om Lene Bang-Jensen her: https://www.aboutnow.dk

Du er selvfølgelig meget velkommen til at rejse til Island nogle dage før eller blive et par dage ekstra. Island er fantastisk. Vi henter eller sætter dig gerne af på busstationer i Reykjavik på vej til eller fra vores retreatsted.

Bemærk: Da dette er en grupperejse for mindst seks personer, bør du vente med at købe flyrejsen til turen er endeligt bekræftet. Det vil ske allersenest to måneder inden afrejse.