Mindfulness og Yoga i Island 5 dage i juni og oktober

Stress helt af og lær indre ro. Deltag i Mindfulnessretreat i Island, se wiseonlife.dk
Lene Bang-Jensen er Lektor og cand.pæd. Hun har gennem mange år arbejdet som underviser og leder og gør det stadig. Lene er Mindfulness instruktør uddannet samt MBSR Mindful Based Stress Reduction instruktør uddannet. Lene underviser i Mindfulness i sin vestlige oprindelig form udviklet af Ph.D. Jon Kabat-Zinn fra University of Massachusetts.

Mindfulnesskursus med yoga i Island med Lene Bang-Jensen i juni og oktober 

Forestil dig en kombination af et mindfulness- og yogakursus af høj kvalitet og ophold på et hyggeligt kursussted midt i Den Gyldne Cirkel, hvor vi finder både vandfald, geysere og nationalparken Thingvellir. Og ikke mindst er der i oktober måned god chance for at se Nordlysi Island. 

Den Gyldne Cirkel består af Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Vi vil sammen besøge Gullfoss og Geysir, hvis du har lyst. Gullfoss er et imponerende vandfald, hvor vandet tordner 32 meter ned i en dyb kløft omgivet af rå natur, og på en solrig dag ofte indrammet af en regnbue. Geysir er et geotermisk aktivt område, hvor der er flere aktive gejsere, som du kan se springe med imponerende vandsøjler.

Du vil få masser af udbytterig mindfulness- og yogatræning, og du vil få god tid til gåture i fantastisk natur, at sidde og nyde de hyggelige omgivelser, læsning, stilhed og skriverier eller inspirerende selskab og hygge med ligesindede.  Og du kan bade i det varme vand i Laugarvatn Fontana Geothermal Baths lige overfor på kursusstedet. 

Hiv 4 dage ud af kalenderen og fordyb dig i mindfulness- og yogatræning omgivet af Islands rå og fascinerende natur, og du vil opleve, hvordan omgivelserne bidrager til træningen.

Det er let at være nærværende, bruge alle sanser og nyde livet i de helt særlige omgivelser.

Mindfulnessretreat i Island - stress helt af, kom ned i gear og få indre ro

På dette intensive mindfulness- og yogaretreat over fire dage får du mulighed for at stresse helt af, træde ud af hverdagen og fordybe dig, så du virkelig får det integreret en praksis og fortsætter med at bruge den bagefter.
 

Dette mindfulness- og yogakursus er for dig, der gerne vil have
 

 • styr på dit tankemylder, så du kan styre dine tanker, og de ikke styrer dig
 • større ro, overskud og nærvær, som du kan fastholde bagefter
 • styrket din evne til at fokusere, mærke efter og tage gode beslutninger
   

Du får

 • mindfulness træning af høj kvalitet baseret på forskning
 • lille hold med tid til den enkelte og god dynamik (6-12 deltagere)
 • mulighed for individuel vejledning den sidste dag
 • kursusmaterialer og lån af yogamåtter mv.
 • 3 nætter i egen eller delt lejlighed hos Heradsskolinn Apartments*
 • lækker og sund morgenmad på Heradsskolinn
 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Udflugt til de aktive gejsere i Geysir og det imponerende vandfald Gullfoss
 • NYT: i år har jeg inviteret skønne Pernille Weiss fra Pinjelunden yoga til undervise i yoga under kurset
 • NY BONUS: som noget nyt får du i år også 1 times opfølgning med Lene efter kurset med inspiration til, hvordan du fortsat kan integrere mindfulness i din hverdag.

Kurset kræver ikke særlige forkundskaber.

De fleste kursister oplever dette mindfulness- og yoga retreat som en ’genstart’, et boost, hvor det hele ligesom falder på plads, og de tager genopladede hjem og kan integrere øvelserne i deres hverdag.

 

Du vil blive guidet igennem

 • mindful meditation (træning af fokus)
 • Hatha yoga og Yin yoga (hvor alle kan være med)
 • bodyscan (afspænding med fokus)
 • samt en masse andre dejlige øvelser du kan bruge i din hverdag.

 

Om mindfulness og yoga

Mindfulness handler om at være bevidst tilstede lige nu og her - i modsætning til at køre på autopilot. Når vi kører på autopilot, mangler vi både fokus og overblik og får ikke prioriteret de vigtige ting.

Når du træner mindfulness, vil du opleve, at du – udover ro og overskud – også bliver mere beslutningsdygtig - på den gode måde.

Forskning har vist, at meditation er styrketræning for hjernen. Mange sportsstjerner og ledere mediterer. Når du mediterer bliver du ikke bare bedre til at fokusere, du bliver også bedre i stand til at mærke efter hvad der er vigtigt.

I dagligdagen befinder vi os rigtig meget oppe i hovedet. I mindfulnesstræningen inddrager vi kroppen med blandt andet blide yogaøvelser, der sikrer, at vi får kroppen med. Det hænger jo i sammen: Hvordan vi har det i kroppen påvirker vores tanker og omvendt.

Vi kombinerer Hatha yoga og Yin yoga, så vi både arbejder med at styrke musklerne og kommer dybere ind i bindevævet for at afspænde kroppen. 

 

Om kursusstedet - charmerende rammer i fantastisk natur

Vi bor og træner mindfulness og yoga på Heradsskolinn, der er et meget charmerende sted. I de moderne indrettede lejligheder er der god plads og alle de faciliteter, du har brug for. Lejlighederne har enten en solterasse eller balkon med udsigt til søen Laugarvatn.

Morgenmaden spiser vi i den gamle hovedbygning med udsigt over søen.

Det er min erfaring, at vores ønsker til mad er meget forskellige. Jeg har derfor valgt, at kun morgenmaden er inkluderet, så du resten af dagen selv har mulighed for at vælge dét, du allerhelst vil spise. Uanset om du vil lave det selv i din lejlighed eller om du vil spise på café/restaurant i nærheden eller på den hyggelige café på Heradsskolinn. For dig selv eller sammen med andre, som det passer dig bedst. 

Mindfulnesskursus og nordlys på Island, se wiseonlife.dk

Det magiske nordlys er fascinerende og ses ofte i oktober. 

 

Anbefalinger af mindfulnesskurset i Island

"I efteråret 2015 deltog jeg på Lene Bang-Jensens's mindfulness kursus på Island.

Lenes mindfulnesstræning var meget udbytterig og med konkrete redskaber til at bruge i hverdagen. Efter de tre dage er det svært ikke at blive en mere nærværende og afstresset udgave af sig selv. En god investering – også i ens familieliv."

Fotograf Anne Kring

 

"Et dejligt kursus. Lene er en fantastisk underviser og en erfaren mindfulness instruktør, der formår at simplificere noget der er så svært og på den måde gøre det meget brugbart. Jeg kan varmt anbefale Lene, som mindfulness instruktør!"

Psykolog Arendse Stensgaard

 

"I efteråret 2015 deltog jeg også på aboutnow's mindfulnes kursus på Island. 

Det gav mig virkelig tid til eftertanke, ro, mental overskud på de dage vi var afsted, det er bestemt ikke sidste gang jeg deltager på Lene's Mindfulness kursus , gerne på Island igen.

TAK for en uforglemmelig oplevelse og et super godt kursus og et meget fint program !!"

Frisørsalonejer Tricia Jensen

 

Om kursusleder Lene Bang-Jensen

Mindfulnessinstruktør Lene Bang-Jensen, Islandsretreat, se wiseonlife.dkFoto: Anne Kring

Det er ofte i forbindelse med, at der sker en ændring i vores liv, at vi stopper op og kigger på, hvad det egentlig er, vi har gang i. Sådan var det også for mig. 

Jeg er lektor, cand. pæd., underviser og leder og levede et liv med mange bolde i luften. Og det gør jeg sådan set stadig. Men et mindre biluheld med efterfølgende stress symptomer tvang mig til at stoppe op og gøre status. 

Mindfulness er nu en integreret del af min hverdag, og jeg er optaget af at lave mindfulness – og MBSR-kurser af høj kvalitet i min kursusvirksomhed aboutnow. 

Jeg er uddannet både mindfulness-instruktør og MBSR- (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) instruktør (der er den længste og mest grundige uddannelse indenfor mindfulness) og Yin yogalærer. Jeg har stor erfaring som underviser. Min undervisning er seriøs (uden at være kedelig) og lige ud ad landevejen (ingen hokus pokus).

 

Hvem kan deltage

Alle kan deltage, begyndere såvel som øvede er velkomne. Der er 6-12 deltagere, så der er tid til den enkelte og god dynamik i gruppen.

Mindfulnesskursus i Island, se wiseonlife.dkDer er hver dag tid til at slappe af og nyde tid til dig selv i thermalbadene. 

 

Dato, sted, pris og tilmelding

Datoer for dette 5-dages mindfulness kursusophold på Island er: 
Den 20.-24. juni 2018
Den 13.-17. oktober 2018

Sted
Vores kursussted er Heradsskolinn, der ligger centralt placeret i Den Gyldne Cirkel i Island.
Se mere omkursusstedet her: http://www.heradsskolinn.is/EN/index.html

Pris
Kr. 8.690,- for ophold*, mindfulness- og yogakursus, morgenmad, udflugter. Fri Wifi. Transfer er inkluderet ved de anbefalede afgange.
*Prisen er baseret på 2 personer i hver lejlighed. Du kan også bestille din egen lejlighed mod et tillæg på kr. 2.190.

Flybilletten køber du selv for ca. 1360 kr. retur med direkte fly. (Flybillet prisen ændrer sig hele tiden, men det er billigere og mere fleksibelt, når du selv køber flybilletten.)

Bemærk: Da dette er en grupperejse for mindst seks personer, bør du vente med at købe flyrejsen til turen er endeligt bekræftet. Det vil ske allersenest to måneder inden afrejse.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at rejse til Island nogle dage før eller blive et par dage ekstra. Island er fantastisk.

Læs mere om det praktiske omkring rejsen klik her 
 

Tilmelding

Du er velkommen til at ringe eller skrive til kursusholder, Lene Bang-Jensen, hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil høre mere. Lene: T 6128 2804 eller hello@aboutnow.dk

Tilmeld dig mindfulness- og yogakurset i Island via Bering Rejser her: http://www.beringrejser.dk/yogarejser/island-yoga-mindfulness-og-nordlys/

Læs også mere om Lene Bang-Jensen her: http://www.aboutnow.dk