Another View - bæredygtigt dansk design til kvinder

Another View - bæredygtigt modedesign til kvinder. Med hensyn til mennesker, miljø, design og kvalitet
Another View er dansk mode med mening. Et unikt design, hvor æstetik og etik er i fokus. Filosofien er at bringe glæde og respekt ind i din garderobe med tidløst og smukt design i lækre, miljøvenlige materialer. Alt produceres på et lille familieejet sted i Italien. Åbnet i 2014 med showroom i hjertet af Østerbro i København.

Danske Another View vil revolutionere modebranchen med bæredygtigt tøj til kvinder

Another View er en nytænkende virksomhed, der brænder for at forbedre og udvikle modebranchen – og skabe smukke kvalitetsprodukter til dig, der ønsker et produkt, hvor der både tages hensyn til mennesker, miljø, design og kvalitet.

Modebranchen er verdens næstmest forurenende industri. En industri, med et enormt spild og nogle af de dårligste arbejdsforhold, så her er nok at tage fat på. Hos Another View sætter vi særlig fokus på valg af materialer, arbejdsforhold og forbrugeradfærd. Se vores modetøj og bæredygtige produkter i vores Webshop ved at klikke her: Bæredygtig Mode

Lyocell care rosa, Another View”Vi vil gerne have forbrugeren til at købe smuk og bæredygtig fashion, der er etisk produceret. Vi har tøj på hver dag, så hvorfor ikke bruge vores påklædning til at hylde værdier som kvalitet, umage og glæde.

Bæredygtige produkter er ikke kun dem, du tager i munden – det bør også være det, du tager på kroppen”, siger Mette Groth, der er hoveddesigneren bag Another Views smukke kollektion. ’’Huden er vores største organ og vi optager en masse gennem huden, derfor skal vi være kritiske over, hvad vi tager på kroppen’’.

Dorthe Brøgger, den anden halvdel af designer teamet supplerer:
‘’Vi skal genopfinde måden, vi forholder os til tøj på. Der er al for megen ligegyldighed og tomme kalorier i modebranchen. Another View er et ærligt bud på at kombinere glæden ved nyt tøj og lysten til at forskønne sig selv og verden, med værdier som respekt og ansvar."
 

Undgå spild og overproduktion

Another View minimerer resource spild og overproduktion bl.a. ved at lave langtidsholdbart og anvendeligt design, bruge gode kvaliteter og primært producere efter ordre.
 
Dorthe Brøgger fortæller: ‘’Vi kommer ikke med flere kollektioner om året, men har designet en lille grundkollektion, som vi løbende supplerer med nye styles. Helt tilsvarende den måde som de fleste af os køber nyt til garderoben på. Vi vil væk fra lagersalg og masseproduktion. Istedet viser vi de nye styles ved et festligt preview og ud fra ordrene her, tilpasser vi produktionen. Det betyder, at vores kunder ofte skal vente lidt på deres produkter, men for kunderne, er det faktisk blevet positivt at gå og glæde sig.’’

Lyocell dress Grace, Another ViewAt spare på ressourcer, passe godt på vores ting og på hinanden, værdsætte det gode håndværk og gøre sig umage lyder måske gammeldags, men Another View oplever stor interesse og livsstilsændring, også blandt de helt unge.

‘’Disse værdier er mere aktuelle end nogensinde, og det skal være sådan, at køber man en ting fra Another View bidrager man samtidigt med et lille kim til en bedre og smukkere verden’’, supplerer Mette Groth.

Materialer og produktion

Another View bruger materialer, der sætter fokus på genanvendelse og på at skåne naturen og huden. Derfor bruger de især recycled uld til deres strik og lyocell – regenereret cellulose fra hurtigvoksende eukalyptus- og nåletræer – til  konfektionen.

Recycled uld er blød og lækker og er samtidig CO2 neutral i sin fremstillingsproces.

Lyocell er nærmest et perfekt materiale og er et at de mest miljøvenlige til dags dato, det føles som en blanding af bomuld og lækker silke og er endvidere antibakteriel, så du kan spare på vasken’’, lyder det begejstret fra Mette Groth.
 

Tæppe af recycled uld, Another View

Recycled uld bliver fremstillet i Prato/ Italien, hvor der er stor erfaring og ekspertise inden for dette område. Lyocell fiberen fremstilles af Lenzing i Østrig. Dette betyder at råvarerne er tæt på produktion, hvorved transporten minimeres, som led i den bæredygtige proces.

Iværksætterånden i Teamet

Som iværksættere er Another View også anderledes ” Det er ikke nok at fokusere på produktionen af bæredygtigt tøj. Hele vores koncept og forretningsmodel skal være bæredygtig,’’ fortsætter Pia.  

‘’Alle led i Another View’s værdikæde er vigtige, og relationer til såvel leverandører, producenter, investorer som kunder udgør et fællesskab.
Another View praktiserer en cirkulær forretningsmodel, og vi er igang med at etablere et bæredygtigt Community.

Vi vil skabe et fællesskab, hvor alle kan bidrage til at forbedre og nytænke modeindustrien’’.

Grundlæggere og designere, Another View, Mette Groth og Dorthe Brøgger

Historien

Another View blev etableret januar 2014 og bag konceptet står seks entusiastiske kvinder, hvoraf Mette Groth og Dorthe Brøgger, står bag koncept- og designudvikling og den daglige drift.  Tæt med på sidelinien er Pia Dyhr i samarbejde med resten af bestyrelsen.

Another View er en åben og dynamisk virksomhed, der hele tiden følger tidens strømninger og udvikling. De ønsker optimal udnyttelse af ressourcer og har derfor valgt at have showroom hjemme i Mette Groths private stuer på Østerbro.

‘’Det er et godt eksempel på bæredygtighed og det nye paradigme. Vi udnytter rummet maximalt, her er en personlig og hjemlig atmosfære og kunderne får en god oplevelse med, når de kigger forbi. De møder os - teamet bag Another View - og kan komme med input til nye designs eller samarbejder. Fællesskab og vidensdeling er vigtige byggestene hos Another View’’, fortæller Mette Groth.

Hvad holder jer i gang?

‘’Lysten til gøre en konkret forskel, at være med til at skabe noget nyt, smukt og meningsfuldt’’, lyder det nærmest samstemmende fra de tre Mette, Pia og Dorthe.

Og Dorthe fortsætter: ‘’Det er befriende at have med noget så konkret som tøj at gøre. Og forene tøj med bæredygtighed og gode værdier. Men det er ikke nogen let rejse. Vi vil jo meget mere end ‘bare’ skabe tøj. Vi ønsker at bringe ikke bare moden – men hele verden et nyt sted hen.
Det kræver vilje, visioner, vedholdenhed og mod. Du skal turde tage chancer, både personligt og økonomisk. Denne rejse kan vi selvfølgelig ikke gøre alene, og vi vil rigtig gerne have en masse med om bord’’, afslutter hun. 

Tjek Another View ud her: anotherview.dk og Another View Webshop

Fotograf: Dror Kasinsky og Sine Nielsen

Kort sagt om Another Views bæredygtige kollektion

  •  Alle styles designes i Danmark af Mette Groth og Dorthe Brøgger
  •  Alle styles udføres i bæredygtige materialer - bl.a. recycled uld og lyocell - uden brug af skadelig kemi. Det er skånsomt for kroppen - og for miljøet.
  • Alt - også råmaterialer - produceres i Europa. Dette sikrer overholdelse af EU’s etiske regler. Mindsker transport & flyforurening. Skaber arbejdspladser i Europa og genoptager den europæiske håndværksmæssige kunnen og tradition.
  •  Hele kollektionen produceres ét sted i Italien, hvor er stor ekspertise omkring recycling af garn og syning af konfektion. Dette sikrer kort arbejdsgang og en gensidig tillid og stolthed omkring slutproduktet.
  •  Another View skaber langtidsholdbart design med omtanke for helheden. Eksempelvis minimerer de brug af knapper, pynt og lynlåse, der ikke kun er kilde til forurening, men også besværliggør re-og upcycling.  Vel og mærke uden at gå på kompromis med et lækkert og smukt design.